Logofatul de taina - Rodica Ojog-Brasoveanu

-20%
Militara
Brosata (paperback)
16,99LEI 13,59LEI
Stoc epuizat
Nemira
Cartonata (hardcover)
Stoc epuizat
Nemira
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Nemira
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Nemira
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Logofatul de taina
Limba primei editii: romana
Anul aparitiei primei editii: 1978
Anul aparitiei primei editii ramanesti: 1978
Editura la care a aparut: Militara
Rodica Ojog Brasoveanu, doamna romanului politist romanesc, propune de aceasta data o poveste istorica, 'Logofatul de taina'. Publicat initial in 1978, volumul face parte din Ciclul Logofatului Andronic, o lume a secolului XVII. Europa este cuprinsa de framantari si macinata de conflicte iar Tara Romaneasca, tinut pitoresc, trebuie sa isi gaseasca drumul spre libertate.

Despre Logofatul de taina - Rodica Ojog-Brasoveanu

Prin intermediul culorii locale, a limbajului arhaic si a descrierilor amanuntite ale strazilor, cladirilor, obiceiurilor si moravurilor, Rodica Ojog Brasoveanu reuseste sa reinvie o epoca de mult apusa, cea a secolului XVII.
In esenta este o poveste in poveste, cititorii intalnindu-l initial pe parintele Pahomie, naratorul prin care vor putea dezlega povestea mai veche scrisa de parintele Larion. 
Eroul romanului este Radu Andronic, un barbat ager si inteligent care face ochii jupanitelor sa se opreasca asupra lui si sa straluceasca de dorinta. Alaturi de slujitorul sau credincios Ilie Machedon, logofatul va merge in misiunile date de Maria Sa, ce il vor purta de la Istanbulul musulman si pana la Parisul papistas si va infrunta cu iscusinta si curaj toate primejdiile ce ii ies in cale.
Actiunea se desfasoara intr-un ritm alert, este plina de mister si presarata cu povesti de iubire dar si de spionaj in favoarea domnitorului Tarii Romanesti, principele Constantin Brancoveanu, cunoscut si ca Altin Bei, principele aurului.
Isi va gasi batranul continent european linistea? Dar Tara Romaneasca?