Minerva se dezlantuie - Rodica Ojog-Brasoveanu

Stoc epuizat
Albatros
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Scriptum 200...
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Kullusys
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Nemira
Cartonata (hardcover)
Stoc epuizat
Nemira
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Minerva se dezlantuie
Limba primei editii: romana
Anul aparitiei primei editii: 1974
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1974
Editura la care a aparut: Albatros
'Minerva se dezlantuie' (1974) face parte din seria romanelor cu Minerva Tutovan, o fosta profesoara si in prezent maior la Securitate. Extrem de inteligenta si dura, Minerva este un alt exemplu de personaj desavarsit creat de cunoscuta doamna a romanelor politiste romanesti Rodica Ojog Brasoveanu. Ea va face echipa cu locotenentul Dobrescu, un fost elev de-al sau caruia nu ii iarta nici cea mai mica neatentie. O partida de carti, o capcana, un vals, o spargere, un om gri si un asasinat. Acestea sunt cuvintele cheie ale romanului de spionaj in care cuceritoarea Minerva Tutovan intra in actiune.

Despre Minerva se dezlantuie - Rodica Ojog-Brasoveanu

Minerva se dezlantuie include nuante science-fiction si trasaturi ale genului noir pe alocuri. Intriga romanului este declansata de caracterul fantastic al regenerarii tesuturilor in urma unui accident mortal si astfel urmeaza o cursa contratimp intre autoritatile din Romania comunista - Maiorul de Securitate Minerva Tutovan, locotenentul Dobrescu si cativa agenti ai unor grupari necunoscute - hotarate sa afle secretul leacului miraculos si sa profite de pe urma acestuia. 
Actiunea debuteaza pe strazile Bucurestiului si continua in interiorul si in preajma Hanului de la Pestera Sihastrului, aflata la poalele Muntilor Zarandului. Autoritatile se vor confrunta cu cateva cazuri de asasinat, mai multe tentative de eliminare a unor ocupanti ai hanului si cu descoperirea unor actiuni reprobabile din trecut si prezent. 
Cine sa fie creatorul leacului nemuririi? Dar omul negru? Care sa fie masca sub care si-a ascuns identitatea Minerva la hanul cu pricina? Ce ascunde Alain Mathieu, turistul francez ajuns la han? Si desigur, cine este criminalul?