Nopti albe pentru Minerva - Rodica Ojog-Brasoveanu

Militara
Brosata (paperback)
 
15,99LEI
Universitara
Brosata (paperback)
 
13,99LEI
-59%
Nemira
Brosata (paperback)
43,99LEI 17,99LEI
Stoc epuizat
Scriptum 200...
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Nopti albe pentru Minerva
Limba primei editii: romana
Anul aparitiei primei editii: 1982
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1982
Editura la care a aparut: Militara
'Nopti albe pentru Minerva' (1982) face parte din seria romanelor cu Minerva Tutovan, o fosta profesoara si in prezent maior la Securitate. Extrem de inteligenta si dura, Minerva va face echipa cu locotenentul Dobrescu, un fost elev de-al sau caruia nu ii iarta nici cea mai mica neatentie. Relatand o poveste plina de suspans, romanul dezvaluie mecanismele fricii: talharii sosesc in oras, sursa raului este necunoscuta si panica pune stapanire pe toti locuitorii care nu ii pot veni de hac inamicului. Fiecare ascunde o poveste ce poate fi periculoasa pentru ceilalti si fiecare devine suspect. Cine sa fie in spatele atacurilor? Oamenii reactioneaza imprevizibil in situatii de criza iar minciuna si adevarul se confunda.

Despre Nopti albe pentru Minerva - Rodica Ojog-Brasoveanu

In Nopti albe pentru Minerva se regasesc o sumedenie de ipochimene cu deprinderi ce duc in timpul actiunii la scurtcircuitari comportamentale puse mereu de catre alte personaje pe seama problemelor la mansarda (de pilda, asa cum crede Dr. Caracas despre Misu Postolache) ce sunt duse la extrem de panica izbucnita in oraselul P. din cauza unei crime. 
Apare redutabila Minerva Tutovan care isi pune la treaba spiritul detectivistic pentru gasirea faptasului dar incepe si sa isi scrie memoriile, dand curs unei idei venite cand a implinit patruzeci de ani. Asadar, cititorii vor asista si la incercari de a descrie natura, la pasaje in care admite ca il tortureaza pe Dobrescu, la reminiscente din anii de profesoara si nu numai. Cat despre Dobrescu, este indragostit si in aceasta ipostaza de multe ori nu intelege caile intortocheate ale mintii Minervei. Se disting si alte personaje din oraselul P. care contribuie la imaginea de ansamblu, precum Drojdioara, antrenorul Dunareanu si Misu Postolache.
Vor reusi Minerva si Dobrescu sa gaseasca faptasul si sa puna capat fricii din oraselul P.?