Lace - Shirley Conran

Miron
Brosata (paperback)
 
2,99LEI
Penguin
Brosata (paperback)
 
2,99LEI
Stoc epuizat
Penguin
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Book Club As...
Cartonata (hardcover)
Stoc epuizat
Pocket
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Penguin
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Lace
Limba primei editii: engleza
Anul aparitiei primei editii: 1982
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1993
Editura la care a aparut: Miron
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Shirley_Conran
Primul volum din 'Lace' al scriitoarei britanice Shirley Conran apare in 1982. Cartea surprinde povestea a patru femei, Judy, Kate, Pagan si Maxine, ce sunt convocate intr-un apartament din New York. Care dintre voi este mama mea? Acesta este intrebarea adresata femeilor. Pe masura ce trecutul este dezlegat, femeile rememoreaza lucrurile care le leaga...

Despre Lace - Shirley Conran

Lace este o carte cu radacini feministe, in care femeile domina atat sala de consiliu cat si dormitorul. Volumul lui Shirley Conran surprinde povestea de viata a patru femei, respectiv inocenta si naiva Kate, increzatoarea Pagan, rafinata Maxine si ambitioasa Judy. Prietenia si carierele acestora sunt cele mai importante lucruri din viata lor. Desi iubesc compania barbatilor, nu au nevoie de o prezenta masculina pentru a le completa.
Femeile s-au cunoscut in copilarie, la scoala pe care o frecventau impreuna. Legatura puternica le-a determinat sa faca multe lucruri in acelasi timp, inclusiv sa isi piarda virginitatea, de pilda. Una dintre femei ramane insarcinata iar legatura dintre ele devine si mai stransa, ba chiar fiecare pretinde ca bebelusul este al sau. De indata ce una dintre ele isi va permite, va lua copilul si il va creste. Ulterior, fetita ajunge in grija asistentilor maternali, femeile ii pierd urma iar fetita este crezuta moarta de Judy, Kate, Pagan si Maxine. 
Lili este acel copil. Nu a avut o viata usoara, fiind victima abuzurilor sexuale. Asa ca acum fiecare dintre cele patru femei trebuie sa plateasca pentru ca nu au revendicat-o in toti acesti ani.
Romanul urmareste patru decenii din viata femeilor, in care acestea se casatoresc, divorteaza, isi intemeiaza familii, isi pierd parintii si sotii, esueaza, ating succesul si iarasi pierd. Mai mult, toate intamplarile din viata lor stau sub semnul sexualitatii. 
In prezent Judy, Kate, Pagan si Maxine duc o viata indestulata, locuiesc in apartamente luxoase sau castele si au in garderoba doar piese ale designerilor celebri. 
Povestea se dezlantuie atunci cand frumoasa Lili soseste si o cauta pe cea care i-a dat viata. Care dintre voi este mama mea? Este intrebarea ce le impietreste pe cele patru femei...