Categorii: Autori straini

Carrie



Editura: Nemira
Data aparitie:
Limba: Romana
Coperta: Cartonata (hardcover)
Numar volume: 1
Numar pagini: 190
Dimensiuni: 247 x 173 x 18 mm
Greutate: 0.43 kg
ISBN/Cod: 978-606-579-229-6
Traducator: Mihnea Columbeanu
Observatii: Editia a II-a


Alte variante pentru "Carrie - Stephen King"

STOC EPUIZAT!
Disponibil in Magheru
Aceasta carte este disponibila in magazinul fizic.
Ultima verificare s-a facut azi la ora 22:00.
Adresa: bdul. Magheru, nr. 18, Sector 1, Bucuresti
Program magazine: L-V: 09:00 - 21:00, S: 10:00 - 21:00, D: 10:00 - 20:00
Romanul Carrie (1974) a fost initial respins de mai multe edituri. Descurajat Stephen King il arunca la cos insa cea care salveaza manuscrisul este sotia sa Tabby care-i recomanda cateva modificari ce presupun si o extindere a romanului. Carrie  se dorise mai mult un roman psihologic despre universul interior al femeii cu cateva elemente oculte si violente insa volumul apare in siajul romanelor The Exorcist  de William Peter Blatty si The Other  de Thomas Tyron intregind astfel o trilogie a fetelor demonice.

In 1976 romanul s-a bucurat de o excelenta ecranizare produsa de casele Red Bank si United Artists in regia lui Brian De Palma.
 
“Carrie a fost primul roman al unui scriitor care avea sa transforme cele mai atroce cosmaruri ale cititorilor in visuri de aur pentru editorii sai.” Bill Thompson primul sau editor

Carrie Carrietta White este o adolescenta timida si retrasa care din copilarie indura persecutiile si ironiile colegilor de clasa. Umilintele la care o supun devin pentru ea o tortura mentala din care simte ca nu mai poate iesi. Mai mult este si victima fanatismului religios al mamei sale o fiinta violenta si brutala.

Cand disperarea interioara ajunge la apogeu Carrie isi redescopera o putere inspaimantatoare – telekinezia – care o transforma intr-un demon razbunator. Caci poate sa miste sa arunce sa zdrobeasca si sa incendieze orice de la distanta.

„Ca numar de crime comise de o adolescenta de-a lungul unei carti Carrie stabileste in mod cert un nou record.” Psychology Today

„Carrie concureaza la titlul de cea mai sangeroasa carte a anului.” Library Journal
Comentarii ale utilizatorilor
Review-uri (1 review-uri)
Ratingul general al produsului:
Detii sau ai citit cartea?
Acorda o nota
Adauga un review