Christine - Stephen King

-45%
Nemira
Brosata (paperback)
59,99LEI 32,99LEI
-42%
Nemira
Brosata (paperback)
23,99LEI 13,99LEI
-30%
Nemira
Brosata (paperback)
26,99LEI 18,99LEI
Stoc epuizat
Hodder
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Hodder
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Nemira
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Hodder
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Christine
Limba primei editii: engleza
Anul aparitiei primei editii: 1983
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1994
Editura la care a aparut: Nemira
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Christine_(novel)
Romanul horror 'Christine' semnat de scriitorul american Stephen King apare pentru prima data in anul 1983. Este povestea lui Christine, o masina Plymouth Fury din 1958, ce aparent este posedata de puteri supranaturale. Christine ascunde un trecut periculos si ucigas pe care Arnie, noul proprietar al masinii, il va deslusi...

Despre Christine - Stephen King

Arnie Cunningham si Dennis Guilder sunt doi adolescenti normali, insa doar aparent, intrucat Arnie este uneori hartuit de colegi si victima a bullying-ului. Cei doi sunt nedezlipiti inca din copilarie insa viata lor se schimba in momentul in care Arnie observa o masina, un Plymouth Fury, numit Christine, din 1958. 
Arnie se indragosteste pe loc de Christine, asa cum o numise Roland LeBay, proprietarul masinii. Tanarul decide sa cumpere masina cu 250 de dolari, un pret destul de ridicat pentru starea autoturismului. In tot acest timp, Dennis urca la bordul masinii si incepe sa aiba flashback - uri din vremurile in care masina era noua, cu douazeci de ani in urma. Ingrozit, decide sa nu se mai apropie de Christine.
Arnie isi duce masina intr-un garaj si incepe sa o repare, petrece din ce in ce mai mult timp cu Christine, investind totul in ea pana la obsesie. Tanarul se schimba, pentru prima data in viata isi infrunta parintii, incepe sa semene tot mai mult cu fostul proprietar al masinii si nu accepta jigniri la adresa lui Christine. Toti cei din jur sunt ingrijorati: parintii sai, Dennis si Leigh, iubita lui Arnie. Mai mult, Dennis incepe sa piarda prietenia eroului si se indeparteaza de el.
Lucruri bizare incep sa apara la Christine. Ceasul kilometrajului merge invers, se simte iz de cadavru inauntru, radioul are o singura frecventa si se aud stiri din anii 1950. Mai mult, grupul ce il hartuia pe Arnie distruge masina aproape in intregime insa, spre uimirea tuturor, Christine se reface in totalitate iar faptasii incep sa moara unul cate unul in accidente in care este implicata o masina.
Christine capata puteri malefice si razbuna suferintele fostului sau proprietar iar in final planuieste o razbunare din gelozie chiar pe Arnie. Va inceta Christine sirul crimelor?
Romanul a fost ecranizat in regia lui John Carpenter in anul 1983.