Jocul lui Gerald - Stephen King

Nemira
Brosata (paperback)
 
39,99LEI
Nemira
Brosata (paperback)
 
53,99LEI
Stoc epuizat
Nemira
Brosata (paperback)
nou
Stoc epuizat
Nemira
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Gerald's Game
Limba primei editii: engleza
Anul aparitiei primei editii: 1992
Anul aparitiei primei editii romanesti: 2000
Editura la care a aparut: Nemira
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Gerald%27s_Game
'Jocul lui Gerald', un thriller de groaza din anul 1992 al cunoscutului autor american Stephen King, exploreaza dedesubtul mintii umane. Aflata intr-o casa de vara izolata de lume si in timpul unui joc erotic pervers, Jessie il loveste pe sotul sau Gerald, provocandu-i involuntar moartea. In urmatoarele zile femeia este condamnata sa infrunte intunericul, nebunia si teroarea, caci gandurile au voci incestuoase, de mult uitate si ingropate iar strigatului sau ii raspunde un chip alb furisat in umbra. Pentru ea, moartea ar deveni o binecuvantare.

Despre Jocul lui Gerald - Stephen King

Jocul lui Gerald descrie un joc erotic al sotilor Burlingame care ia o intorsatura cu totul macabra. Dupa mai multe incercari de a-l convinge pe Gerald sa ii dea jos catusele, Jessie il loveste. Afectiunile cardiace, la care se adauga uimirea, socul si lovitura, toate ii provoaca decesul barbatului. 
Pentru sotia faimosului avocat Gerald Burlingame cosmarul abia incepe: incatusata de pat si cu trupul neinsufletit (sfasiat de un caine ratacit) al sotului pe podea, Jessie isi va infrunta demonii obsedanti ai intunericului mintii sale (amintirile traumatizante ale copilariei cand a fost abuzata de propriul tata, vocile interioare poruncindu-i diverse solutii pentru a scapa din ghearele mortii si imaginatia care ii joaca feste). 
Desi este blocata, Jessie da dovada de ingeniozitate cand nascoceste diverse cai de supravietuire (de pilda isi confectioneaza un pai dintr-o cartela pentru a-si astampara setea), insa evadarea din propriul iad pare imposibila. Intr-un final trebuie sa gaseasca o cale de scapare din incaperea care incepe sa se umple de muste si umbre dar si din calea vizitatorului nocturn aflat la panda intr-un colt al casei. 
Cu riscul de a-si pierde viata, Jessie reuseste sa isi scoata o catusa din maini, taindu-si venele. Acest act de sacrificiu o scapa de incurcatura in care ar fi fost implicata daca oamenii legii ar fi gasit-o in acele conditii. Ulterior, cu ajutorul unui prieten avocat, masluieste unele parti ale cazului si reuseste sa desluseasca un mister, cel al omului cu mainile pana la genunchi si fruntea lata vestit pentru faptele absolut uluitoare savarsite cadavrelor din cimitir. 
Romanul a fost ecranizat in anul 2017 in thriller-ul de groaza american Gerald's Game, regizat de Mike Flanagan si avandu-i in rolurile principale pe Carla Gugino si Bruce Greenwood.