Castelul din nori s-a sfaramat - Stieg Larsson

-59%
Trei
Brosata (paperback)
75,99LEI 30,99LEI
Stoc epuizat
Trei
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Luftslottet som sprängdes
Limba primei editii: suedeza
Anul aparitiei primei editii: 2007
Anul aparitiei primei editii romanesti: 2009
Editura la care a aparut: Trei
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Girl_Who_Kicked_the_Hornets%27_Nest
'Castelul din nori s-a sfaramat' este un thriller psihologic din anul 2007 al scriitorului si jurnalistului suedez Stieg Larsson si al treilea volum din 'Millennium', o serie ce include trei thrillere devenite bestseller international la scurt timp de la publicare. Protagonistii trilogiei sunt hackerul Lisbeth Salander si Mikael Blomkvist, un jurnalist de investigatii si editor al revistei Millennium. Grav ranita, Lisbeth devine prizoniera cateva saptamani in spital, este incoltita din toate partile si acuzatii grave planeaza asupra ei. In plus, fostul spion Zalachenko (tatal sau), se afla in camera vecina, iar aceasta are toate motivele sa il urasca de moarte.

Despre Castelul din nori s-a sfaramat - Stieg Larsson

Primul volum al seriei se concentreaza pe publicatia Millennium si Mikael Blomkvist, pe modul in care actioneaza in situatiile de criza si deciziile acestuia in vreme ce al doilea volum este in totalitate despre Lisbeth, respectiv complexitatea personalitii sale, intrigile trecutului ei si relatiile cu cei din jur. Cititorii pot descoperi o tanara profund introvertita si antisociala, insa geniala in domeniul informatiilor datorita memoriei sale fotografice.
Care este elementul central al Castelului din nori s-a sfaramat? Sa fie Lisbeth? Millennium sau Zala? Ori Sectia? Este Sectia. 
Lisbeth Salander a reusit sa scape din mormantul ei si s-a intors dupa cel care i-a distrus viata. O imagine de-a dreptul inspaimantatoare atat pentru cititori cat si pentru Niederman, fratele vitreg al lui Lisbeth. 
Ulterior, tanara ajunge grav ranita la spitalul din Sahlgrenska. Ramane cateva saptamani aici: nu se poate misca, nu poate actiona, este incoltita din toate partile si i se aduc acuzatii grave. In plus, mai are o problema: tatal sau (fostul spion Zalachenko), cel pe care are toate motivele sa il urasca de moarte si pe care l-a atacat cu o secure, se afla la doua camere distanta in acelasi spital. Misterioasa Sectie ilegala (o divizie secreta a Serviciului de Securitate Suedez, Sapo) formata cu ani in urma isi continua activitatile subterane iar pentru a putea ramane in umbra, oamenii Sectiei trebuie sa ii elimine pe toti cei care ii descopera existenta. De partea binelui este Mikael Blomkvist, cel care incearca sa aduca la lumina o conspiratie si un secret de stat, care ar putea sa ii aduca nevinovatia lui Lisbeth Salander. Oare va mai putea conta Mikael pe prietena sa Erika Berger, devenita redactor sef al unei publicatii concurente?