Lichidati Parisul! - Sven Hassel

Nemira
Brosata (paperback)
 
30,99LEI
Stoc epuizat
Flaviu's &am...
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Nemira
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Bogdana
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Nemira
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Nemira
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Nemira
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Likvidér Paris
Limba primei editii: daneza
Anul aparitiei primei editii: 1967
Anul aparitiei primei editii ramanesti: 1991
Editura la care a aparut: Nemira/Flaviu's & Marina Press S.R.L.
Wikipedia: https://ro.wikipedia.org/wiki/Sven_Hassel
'Lichidati Parisul!' (1976) continua seria romanelor de razboi semnate de cunoscutul autor Sven Hassel (pseudonim literar pentru soldatul danez Børge Willy Redsted Pedersen). O ultima sansa mai avea Hitler de a salva Al Treilea Reich in 1944: lichidarea Parisului. Asadar, milioane de trupe au debarcat in Normandia iar ordinele erau clare: Sven si camarazii sai, deja antrenati in razboiul salbatic dus pe stepele frontului de Est si la Monte Casino, trebuiau sa se retraga din Strasburg si sa distruga Parisul.

Despre Lichidati Parisul! - Sven Hassel

Lichidati Parisul! surprinde izbucnirea celui De-al Doilea Razboi Mondial in cea mai brutala si cruda etapa a sa, in timp ce trupele aliate inainteaza spre Paris si regimentul penal se retrage. Luna august a anului 1944 avea sa fie una extrem de grea pentru parizieni si orasul de care erau atat de mandri. De ceva vreme rezistenta franceza incerca sa tina piept ocupatiei iar moralul tuturor era la pamant. 
Una dintre cele mai insemnate autoritati in privinta acelor evenimente, Sven Hassel are o versiune proprie a actiunii. Tancul camarazilor lui Sven ajunge in Normandia, in spatele liniilor aliate si intr-o situatie destul de delicata. 
Toti francezii devenisera patrioti peste noapte si toti nemtii fusesera obligati sa respecte si sa indelineasca ordine cu care nu erau de acord. Douasprezece zile aveau la dispozitie pentru a mina capitala Frantei, acesta era ordinul lui Himmler pentru generalul Von Choltitz. Iar daca punerea in aplicare a ordinului a intarziat sa apara, poate a fost din cauza Micutului, a lui Porta sau a lui Sven Hassel...