Cartea noptilor - Sylvie Germain

Univers
Brosata (paperback)
 
2,99LEI
Univers
Brosata (paperback)
 
7,99LEI
Titlul orginal: Le Livre des Nuits
Limba primei editii: franceza
Anul aparitiei primei editii: 1984
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1998
Editura la care a aparut: Univers
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Sylvie_Germain
'Cartea noptilor' este romanul de debut al scriitoarei Sylvie Germain si urmareste destinul generatiilor familiei Peniel si, mai ales, viata lui Victor Flandrin Peniel. Incepand cu razboiul Franco - Prusian si incheind cu cel De-al Doilea Razboi Mondial, membrii generatiilor Peniel se vor naste si vor muri, vor triumfa si vor cunoaste esecul, nebunia si pasiunea.

Despre Cartea noptilor - Sylvie Germain

Cronica familiei Peniel debuteaza cu membrii sai ce isi traiesc viata pe un vas de apa dulce, numit In voia Domnului, asemenea modului lor de a trai. 
Suferinta si moartea sunt trasaturile care definesc soarta acestei familii. Asadar, Vitalie Peniel da viata celui de-al saptelea copil, Theodore Faustin iar sotul sau o priveste cu admiratie. La scurt timp dupa nastere femeia trece in nefiinta. De asemenea, si tatal lui Theodore Faustin moare curand dupa venirea sa pe lume.
Exista insa si bucurie in familia Peniel, astfel ca ani mai tarziu Theodore se indragosteste, Noemie fiindu-i viitoarea sotie, dar exista si razboi. Theodore ramane mutilat in urma bataliilor, iar singura solutie ca fiul sau Victor Flandrin sa nu fie luat in razboi cand va creste mare este ca baiatului sa ii taie doua degete, luandu-i totodata copilului dragostea si increderea.
Ani mai tarziu familia se muta de pe vas pe malul apei. Va urma saracie, lupta pentru supravietuire, un nou razboi si multe distrugeri in familia Peniel. Victor Flandrin Peniel, purtand lacrimile tatalui sau mutilat, se va stabili intr-un catun pierdut la capatul teritoriului inconjurat de paduri si lupi. Aici, unde razboiul reintra constant in tara si in viata oamenilor, Victor Flandrin, cunoscut sub numele de Nuit d'Or Gueule de Loup (Noaptea de Aur Gura Lupului), va avea de-a lungul timpului patru sotii si multi urmasi. 
In pofida tragediilor viata merge mai departe si se naste inca un fiu, Charles Victor, copilul de dupa razboi ce va inchide Cartea Noptilor, a Numelor si a Strigatelor. 
Insa si ultimul nascut Peniel va lupta.