Jennie Gerhardt - Theodore Dreiser

Inconcom
Cartonata (hardcover)
 
2,99LEI
Alux
Brosata (paperback)
 
2,99LEI
-25%
Minerva
Brosata (paperback)
3,99LEI 2,99LEI
Garamond
Brosata (paperback)
 
2,99LEI
Stoc epuizat
Progress
Cartonata (hardcover)
Stoc epuizat
Rowohlt
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Jennie Gerhardt
Limba primei editii: Engleza
Anul aparitiei primei editii: 1911
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Jennie_Gerhardt

Despre Jennie Gerhardt - Theodore Dreiser

Jennie Gerhardt este o fata tanara si saraca. In timp ce lucra intr-un hotel din Columbus, Ohio, Jennie il cunoaste pe senatorul George Brander care se indragosteste nebuneste de ea. Acesta se ofera sa ii ajute familia si isi declara dorinta de a o cere in casatorie.

Jennie, recunoascatoare pentru ajutorul pe care George i l-a acordat accepta sa faca dragoste cu el, dar afectiunile de care acesta suferea ii cauzeaza moartea, iar Jennie ramane insarcinata.

Din cauza acestui lucru tatal lui Jennie, William Gerhardt este rusinat de faptele fiicei sale, dar cu toate acestea ea naste o fetita pe care o numeste Vesta, iar apoi se muta in Cleveland unde se angajeaza ca menajera.

Mai tarziu, Jennie il cunoaste pe Lester Kane, fiul unui producator prosper, de care se indragosteste, impresionata de puterea si generozitatea lui. Isi lasa fiica in urma si calatoreste cu el la New York, iar cand Lester afla ca Jennie are un copil isi doreste sa o ia de sotie, dar se razgandeste la gandul ca familia lui nu va fi de acord cu aceasta relatie, asa ca decide ca ea sa fie amanta lui.

Ce se va intampla cu relatia dintre Jennie si Lester? Vor sfarsi acestia impreuna sau se vor desparti din cauza pozitiilor sociale diferite?