Stoicul - Theodore Dreiser

-40%
Univers
Brosata (paperback)
2,99LEI 1,79LEI
Stoc epuizat
Galaxis
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Univers
Cartonata (hardcover)
Titlul orginal: The Stoic
Limba primei editii: engleza
Anul aparitiei primei editii: 1947
Anul aparitiei primei editii ramanesti: 1971
Editura la care a aparut: Univers
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Stoic
Romanul 'Stoicul' incheie Trilogia Desire a scriitorului american Theodore Dreiser, ce include volumele 'Financiarul' (The Financier, 1912) si 'Titanul' (The Titan, 1914). Eroul trilogiei este Frank Cowperwood, un om de afaceri interesat exclusiv de afirmarea suprematiei sale.

Despre Stoicul - Theodore Dreiser

'Stoicul', ultima parte a Trilogiei Desire il surprinde pe Frank Cowperwood locuind cu Berenice desi Aileen este inca sotia sa. Decide sa se mute in Londra, unde intentioneaza sa preia si sa dezvolte sistemul feroviar subteran. Berenice devine din ce in ce mai apropiata de Earl Stane, in vreme ce Frank Cowperwood are o aventura cu Lorna Maris. 
Intre timp, barbatul incearca sa ii aduca impreuna pe Aileen si Tollifer, insa fara succes, Aileen infuriindu-se teribil in momentul in care afla ca totul este o inscenare. In cele din urma, Cowperwood moare din cauza unei afectiuni renale iar mostenirea sa este risipita in procese.
Aileen moare la scurt timp iar Berenice calatoreste in India, unde saracia o impresioneaza puternic. Intorcandu-se in Statele Unite, conchide ca si aici saracia este o realitate si decide sa infiinteze un spital pentru cei nevoiasi, asa cum dorea si Cowperwood.