Doi ochi albastri - Thomas Hardy

Moderna
Brosata (paperback)
 
2,99LEI
-25%
Eminescu
Cartonata (hardcover)
3,99LEI 2,99LEI
Eminescu
Brosata (paperback)
 
2,99LEI
Stoc epuizat
Aldo Press
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Brosata (paperback)
Adevarul
Cartonata (hardcover)
 
123,99LEI
Stoc epuizat
Rao
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Eminescu
Cartonata (hardcover)
Stoc epuizat
Apollo
Brosata (paperback)
Titlul orginal: A pair of blue eyes
Limba primei editii: Engleza
Anul aparitiei primei editii: 1873
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/A_Pair_of_Blue_Eyes

Despre Doi ochi albastri - Thomas Hardy

Care este povestea romanului Doi ochi albastri?

Stephen Smith, un tanar asistent de arhitect, ajunge la Endelstow in Cornwall pentru a restaura vechea biserica, iar aici o cunoaste pe fiica vicarului, Elfride Swancourt, de care se indragosteste imediat. Sentimentele sunt reciproce, dar tatal fetei nu este de acord cu relatia din cauza statului social scazut al baiatului, iar cei doi indragostiti decid sa fuga.

Cu toate acestea, fuga lor este amanata pana cand situatia financiara a lui Stephen va permite acest lucru. Drept urmare, acesta pleaca in India pentru a-si gasi un loc de munca care sa ii permita sa isi intretina viitoarea sotie.

Intre timp, Elfride se simte atrasa de lordul Luxellian pe care il intalneste in Hyde Park , pentru ca mai apoi atentia sa ii fie atrasa de un prieten mai in varsta si mentor al lui Stephen, Henry Knight: un geolog si intelectual amator.

Atunci cand Elfride si Henry se uita dupa vaporul care il va aduce pe Stephen acasa, barbatul aluneca si cade peste marginea unei prapastii. Din cauza pamantului alunecos, nu reuseste sa se urce inapoi. Pentru a-l salva, Elfride isi face din lenjeria rochiei o franghie de salvare. Reuseste sa il salveze, dar apoi acesta rupe logodna dintre ei, afland de relatia ei anterioara cu Stephen, deoarece o considera incompatibila cu idealul lui de femeie pura.

In cele din urma, Elfride se casatoreste cu lordul Luxellian care o iubeste cu adevarat pana cand aceasta moare dand nastere copilului lor.

Stephen si Henry se intalnesc mai tarziu intamplator in Hyde Park si calatoresc impreuna cu trenul la Endelstow, fara ca acestia sa stie de moartea lui Elfride, observand insa o duba atasata de tren, care purta sicriul cu corpul ei.