Mic dejun la Tiffany - Truman Capote

-20%
Polirom
Brosata (paperback)
34,95LEI 27,99LEI
-29%
Univers
Brosata (paperback)
13,99LEI 9,99LEI
Stoc epuizat
Polirom
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Vremea XXI
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Polirom
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Breakfast at Tiffany's
Limba primei editii: engleza
Anul aparitiei primei editii: 1958
Anul aparitiei primei editii romanesti: 2003
Editura la care a aparut: Vremea
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Breakfast_at_Tiffany%27s_(novella)
Protagonistul volumului 'Mic dejun la Tiffany' de Truman Capote este Paul Varjak, un scriitor ce isi aminteste de Holly Golightly, o femeie frumoasa, excentrica si misterioasa pe care o cunoaste in urma cu cincisprezece ani. Cei doi erau vecini de apartament intr-o cladire din Upper East Side, New York. In timp, devin prieteni apropiati iar barbatul este din ce in ce mai atras de stilul de viata neconventional al femeii, trecutul tumultuos, spiritul ei liber si rebel precum si de aventurile prin care Holly a trecut.

Despre Mic dejun la Tiffany - Truman Capote

Paul Varjak, personajul principal al volumului 'Mic dejun la Tiffany', primeste un telefon de la Joe Bell, din care afla ca Holly Golightly, o femeie pe care o cunoscuse in trecut nu numai ca este in viata, insa, mai mult, dupa chipul acesteia a fost sculptata o statueta din lemn. Din acest moment, Fred, asa cum ii spunea frumoasa Holly, incepe sa rememoreze perioada in care o cunoscuse pe femeie, acum cincisprezece ani. In trecut, scriitorul se mutase in primul sau apartament, intr-o cladire din Upper East Side, New York. Aici locuia si Holly, o femeie frumoasa de pana in douazeci de ani, excentrica, rebela, misterioasa si iubitoare de calatorii. 
Ea nu avusese o viata usoara. Fugise de acasa de la o varsta frageda si devenise o veritabila new-yorkeza de societate. Isi castiga traiul prin flirtarea cu barbati bogati ce-i rasplateau compania cu bijuterii, bani sau cadouri scumpe.
Holly isi doreste o viata sofisticata, un mariaj cu unul dintre barbatii instariti cu care ia micul dejun intr-un loc asemanator cu Tiffany, un magazin luxos din New York, care este pe placul acesteia.
Cei doi incep sa se imprieteneasca, Paul fiind impresionat de povestea de viata a femeii, dar si de stilul de viata neconventional si de aventurile sale. In timp devin din ce in ce mai apropiati. Ulterior, ea dispare brusc si pentru o vreme Paul nu mai primeste vesti de la ea.
Scriitorul primeste la cateva zile distanta un bilet prin care Holly il invita in apartamentul ei. Ajuns aici, este intampinat de un al barbat bizar, O.J., iar ulterior sosesc si alti invitati, iar petrecerea incepe. O serie de incidente au loc in acea seara. Relatia dintre cei doi devine din ce in ce mai stransa, ei sarbatoresc prima publicatie a scriitorului si apar si cateva certuri intre cei doi, insa de indata se impaca. 
Intr-o zi Holly ii marturiseste lui Paul ca sotul sau pe care l-a parasit in urma cu multi ani a reaparut. Ce se va intampla cu cei doi? Ce va face Holly?