Ghidul gastronomic al Romaniei - Valentina Iordan

-14%
House Of Gui...
Brosata (paperback)
13,99LEI 11,99LEI
House Of Gui...
Brosata (paperback)
 
18,99LEI
-47%
House Of Gui...
Brosata (paperback)
14,99LEI 7,99LEI
House Of Gui...
Brosata (paperback)
 
9,99LEI
House Of Gui...
Brosata (paperback)
 
15,99LEI
Titlul orginal: Ghidul gastronomic al Romaniei
Limba primei editii: Romana
Anul aparitiei primei editii: 2002
Editura la care a aparut: House of Guides PG
Prima editie a cartii Ghidul gastronomic al Romaniei a aparut in anul 2002, urmand a fi continuata printr-o serie de astfel de ghiduri. In prima editie sunt prezentate retete din toate regiunile Romaniei, cu specific traditional. Bucataria romaneasca abunda de preparate delicioase cu care va puteti desfata inca de la primele pagini prin ilustratiile prezentate.Ghidul astronomic al Romaniei este o carte utila tuturor celor care doresc sa cunoasca secretele bucatariei traditional-romanesti. Este un ghid care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca unui pasionat de gastronomie, cu precadere al bucatariei romanesti. Romania are un veritabil potential turistic, drept pentru care daca doriti sa strabateti meleagurile romanesti, veti fi intampinat oriunde mergeti cu o masa generoasa alcatuita din preparate originale. Prin urmare, aceste ghiduri sunt utile si daca doar vreti sa descoperiti bucatele traditionale, dar si daca vreti sa puneti in aplicare retetele.

Despre Ghidul gastronomic al Romaniei - Valentina Iordan

Cunostintele despre fabuloasa bucatarie romaneasca sunt adesea prea sarace in comparatie cu bogatia bucatelor. Aceasta serie de ghiduri vine in intampinarea curiozitatii oricui vrea sa cunoasca mai bine istoria gastronomiei romanesti si sa se familiarizeze cu aceasta.

In prima editie a acestui ghid se pot descoperi sursele istorice ale retetelor romanesti dintre anii 100 si 106 d.H., considerata a fi perioada traditionala. Pe langa aceasta descoperire a retetelor inca de la aparitia lor, sunt prezentate si formele de azi ale urbanizarii obiceiurilor stravechi, mai ales ca au beneficiat de influente orientale si occidentale de-a lungul timpului.

Prima editie a acestei serii este ca o invitatie prin Romania in timp. Mergem in trecut, intreptandu-ne usor catre prezent. Ghidul este structurat in 8 regiuni istorice, care sunt delimitate in functie de specificul gastronomic: Ardeal, Banat, Bucovina, Dobrogea, Maramures, Moldova, Muntenia, Oltenia.

Pe langa numeroasele preparate culinare specifice fiecarei zone geografice, se pot regasi in paginile acestor ghiduri si retete de post dar si retete rapide.

In celelalte carti din aceasta serie putem regasi: bucataria moderna, duciuri de casa, cat si bucatariile comunitatilor etnice.

Prin urmare, daca sunteti un iubitor al artei culinare, acest ghid este indispensabil in biblioteca dumneavostra, deoarece contine secretele bucatariei traditionale, retete vechi de sute de ani, dar si influentele altor culturi asupra bucatelor romanesti, prin care s-a dezvoltat bucataria moderna.