Casa Cu Coloane - William Faulkner

-25%
Pentru Liter...
Brosata (paperback)
3,99LEI 2,99LEI
Pentru Liter...
Cartonata (hardcover)
 
2,99LEI
-25%
Pentru Liter...
Cartonata (hardcover)
3,99LEI 2,99LEI
Stoc epuizat
Pentru Liter...
Cartonata (hardcover)
Stoc epuizat
Rao
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Art
Cartonata (hardcover)
Titlul orginal: The Mansion
Limba primei editii: engleza
Anul aparitiei primei editii: 1959
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1968
Editura la care a aparut: Pentru Literatura Universala
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Mansion_(novel)
'Casa cu coloane' de William Faulkner incheie trilogia dedicata clanului Snopes, si prezinta declinul acestuia. Daca primele doua volume, 'Catunul', din 1940 si 'Orasul', din 1957, s-au concentrat pe Flem Snopes, aflat in fruntea orasului Jefferson din Mississippi, de data aceasta, protagonista este Linda Snopes, fiica vitrega a lui Flem, care ramane vaduva si isi pierde vederea in urma unei tragedii.

Despre Casa Cu Coloane - William Faulkner

Ultimul roman al trilogiei dedicate clanului Snopes surprinde prabusirea lui Flem Snopes, un barbat lipsit de scrupule si avid de putere. Mink Snopes si Linda Snopes, varul, respectiv fiica vitrega a lui Flem, sunt cei care il distrug pe barbat. Cea din urma ramane vaduva si isi pierde vederea in urma unei tragedii. 
Mink Snopes, aflat in proces pentru crima, spera ca varul sau cu numeroase influente in oras sa il salveze de inchisoare. Nu se intampla asa, ba chiar Flem intervine pentru ca varul sau sa primeasca o pedeapsa mult mai mare. Dupa treizeci si opt de ani petrecuti dupa gratii, Mink este eliberat si are un singur scop: sa isi omoare varul. Face rost de o arma, gaseste drumul spre Jefferson si il omoara pe Flem. Mink este ajutat de catre Linda Snopes, fiica lui Flem, din dorinta de a se razbuna pe tatal ei, pe care il considera singurul vinovat de moartea mamei sale. 
Insa, se pare ca moartea lui Flem va aduce schimbari foarte mari in oras. De ce? Incep sa apara tot mai multi membri ai clanului Snopes care se stabilesc in Jefferson.