Orasul - William Faulkner

Pentru Liter...
Brosata (paperback)
 
1,99LEI
Orizonturi /...
Brosata (paperback)
 
6,99LEI
-40%
Pentru Liter...
Cartonata (hardcover)
3,99LEI 2,39LEI
Stoc epuizat
Pentru Liter...
Cartonata (hardcover)
Stoc epuizat
Rao
Brosata (paperback)
Titlul orginal: The Town
Limba primei editii: engleza
Anul aparitiei primei editii: 1957
Anul aparitiei primei editii ramanesti: 1967
Editura la care a aparut: Elu/Pentru Literatura Universala
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Town_(Faulkner_novel)
'Orasul' este al doilea volum al trilogiei despre Clanul Snopes, semnat de William Faulkner, autor castigator al Premiului Nobel pentru Literatura in 1949. Romanul urmareste evolutia lui Flem Snopes in lupta sa de a acapara intreaga putere din Jefferson, Missisipi dar si de a-si stapani sotia infidela. Va reusi Flem sa smulga din mainile aristocratilor orasul din Sudul American?

Despre Orasul - William Faulkner

'Orasul' urmareste parcursul lui Flem Snopes, un barbat lacom, fara scrupule, avar si necrutator. Cauta un oras mai mare, un centru economic in plina dezvoltare in care sa se imbogateasca. De data aceasta, se stabileste in sudul American, in Jefferson, Mississippi. Nu este multumit sa aiba un post de lucrator, astfel ca isi rotunjeste veniturile deloc neglijabile din activitati mai putin legale. El este pe urmele unei ascensiuni sigure in domeniul bancar.
Pe de alta parte, sotia sa, Eula, simtindu-se neglijata de sotul sau aflat mereu in cautare de bani si avansare pe scara sociala, incepe o aventura cu un barbat din oras, Manfred. Ulterior, Flem descopera tradarea sotiei si are trairi contradictorii. Sa fie furios pe faptul ca este un barbat incapabil sa tina o femeie langa el sau pe faptul ca principalul sau competitor, Manfred, este la fel de ambitios si dornic sa ajunga in varf asemenea lui?
Aparent, decide sa se concentreze pe ascensiunea sa in domeniul bancar, devine vicepresedinte dar iarasi intalneste un impediment: Manfred este chiar presedintele bancii. 
In acelasi timp, si alti membri ai familiei Snopes descopera in Jefferson un loc in care pot prospera cu usurinta.
 
Intrigi, intimidari, amenintari, adulter, inselari, furturi, toate aceste elemente completeaza romanul lui Faulkner.
Sotia lui Flem sfarseste prin a se sinucide in urma amenintarilor si presiunii emotionale din partea sotului sau, iar Manfred, care planuia sa fuga impreuna cu Eula, este distrus. Flem profita de slabiciunea barbatului si ii cumpara actiunile, reusind astfel sa isi inlature dintr-o singura lovitura atat sotia infidela cat si rivalul sau de temut.