Moartea unui presedinte - William Manchester

-33%
Politica
Brosata (paperback)
2,99LEI 1,99LEI
-33%
Divers Press
Brosata (paperback)
2,99LEI 1,99LEI
Stoc epuizat
Politica
Cartonata (hardcover)
Stoc epuizat
Politica
Cartonata (hardcover)
Stoc epuizat
Politica
Cartonata (hardcover)
Titlul orginal: The Death of a President: November 20 - 25
Limba primei editii: engleza
Anul aparitiei primei editii: 1967
Anul aparitiei primei editii romanesti: 1968
Editura la care a aparut: Politica
Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Death_of_a_President
'Moartea unui presedinte', volum semnat de istoricul William Manchester este o carte bine documentata referitoare la asasinarea presedintelui Statelor Unite ale Americii, John F. Kennedy. Volumul apare pentru prima data in 1967 si propune rememorarea unor evenimente tragice care au zguduit nu numai America, ci intreaga lume.

Despre Moartea unui presedinte - William Manchester

'Moartea unui presedinte' este considerat unul dintre cele mai bune volume scrise pe tema mortii presedintelui american John Fitzgerald Kennedy. Pretul libertatii este intotdeauna ridicat, dar americanii l-au platit tot timpul: asta rostea in 1963 cel care la data de 22 noiembrie a aceluiasi an urma sa fie asasinat. Un atac care si astazi aduce noi dezvaluiri si marturii.
Cunoscut pentru obiectivismul sau documentar, istoricul William Manchester relateaza evenimentele desfasurate in cateva zile ale anului 1963, respectiv o petrecere restransa gazduita de sotii Kennedy la Casa Alba, seara din timpul vizitei in Dallas, zborul spre Texas, preluarea lui Kennedy cu autoturismul, asasinarea, perioada de timp petrecuta in spital, calatoria cu avionul inapoi spre Washington si inmormantarea presedintelui.
In volum sunt detaliate si tensiunile dintre Kennedy si gruparile lui Johnson, reactia populatiei mondiale cat si asasinarea televizata a lui Lee Harvey Oswald de catre Jack Ruby.
Cartea a ridicat numeroase controverse si a captat atentia opiniei publice inainte de a fi publicata, intrucat Jacqueline Kennedy, ce initial ii ceruse lui William Manchester sa scrie cartea, a vrut ca in manuscris sa se faca cateva modificari.