Viata lui Pi - Yann Martel

-42%
Univers
Brosata (paperback)
11,99LEI 6,99LEI
-37%
Polirom
Brosata (paperback)
39,95LEI 17,99LEI
-33%
Polirom
Brosata (paperback)
29,95LEI 19,99LEI
Stoc epuizat
Humanitas
Brosata (paperback)
Stoc epuizat
Polirom
Brosata (paperback)
Titlul orginal: Life of Pi
Limba primei editii: engleza
Anul aparitiei primei editii: 2001
Anul aparitiei primei editii romanesti: 2004
Editura la care a aparut: Humanitas
Wikipedia: https://ro.wikipedia.org/wiki/Yann_Martel#Opere
Romanul scriitorului canadian Yann Martel, 'Viata lui Pi', apare initial in anul 2001 si devine bestseller la scurt timp dupa aparitie, fiind vandut in peste 12 milioane de exemplare in intreaga lume. Dupa scufundarea navei in care se afla familia acestuia, Pi Patel si Richard Parker, un tigru bengalez, sunt singurii supravietuitori. O aventura fabuloasa ii asteapta pe cei doi...

Despre Viata lui Pi - Yann Martel

Protagonistul romanului este Pi Patel, fiul unui director de gradina zoologica din Pondicherry (India). Baiatul are doua pasiuni neobisnuite, si anume, religia (vizitand pe rand si fara sa aleaga biserica, sinagoga si moscheea), dar si dragostea pentru animale. 
In cautarea unei vieti mai bune, tatal lui Pi decide sa isi mute familia in Canada, insa, in calatoria lor, lucrurile iau o intorsatura bizara iar adolescentul politeist este aruncat intr-o aventura fabuloasa la care nici nu visa. Nava in care se aflau Pi si ai lui se scufunda, copilul isi pierde ambii parinti iar singurii supravietuitori aruncati in pripa pe o barca sunt baiatul si cateva animale.
Raman in viata asadar Pi, o zebra oloaga, o hiena patata, un urangutan, un roi de gandaci si paraziti si Richard Parker, un tigru bengalez ametit de raul de mare si ingrozit de neasteptatii tovarasi de calatorie. 
Conditiile dure din Pacific si legea junglei se impun acum in lupta pentru supravietuire, astfel ca dupa 227 de zile singurii supravietuitori ai naufragiului ajung sa fie Pi si Richard Parker. Ajunsi la tarm, tigrul dispare fara urma iar Pi, ramas singur, incepe sa isi impartaseasca povestea celor care il asculta. Este o poveste realista si bogata in detalii pamantesti insa are si un parcurs fabulos.
In esenta, romanul lui Yann Martel initiaza cititorul in pericolul excesului de ratiune din epoca moderna. Concentrat doar pe explicatia stiintifica a lumii, omul risca si vede exclusiv conceptiile gresite prin care societatea incearca sa descopere adevarul, inchizandu-i ochii catre mister si miracol. 
Romanul a fost ecranizat in anul 2012 iar filmul Viata lui Pi in regia taiwanezului Ang Lee a obtinut patru premii Oscar.