3 motive pentru care sa alegi cartile clasice in favoarea audio book-urilor si a cartiilor electronice

Audio book-urile si cartile electronice reprezinta un trend in continua crestere in ultimii ani. Tot mai multi oameni prefera aceste variante in defavoarea cartiilor clasice cu care toti am crescut. E normal sa ne dorim o lume cat mai tehnologizata, sa alegem variantele la indemana si la moda – e mai simplu sa ascultam o carte sau sa o descarcam de pe internet direct pe telefonul mobil sau pe tableta.

Totusi, exista cateva motive pentru care uneori e mai bine sa alegi cartiile clasice in favoarea audio book-urilor si a cartiilor electronice.

  • Placerea de a citi;
  • Atentia asupra a ceea ce citesti;
  • Tehnologia te poate lasa la greu

 

  • Placerea de a citi

Cel mai puternic argument de a te intoarce la cartiile clasice este placerea de a citi. Rasfoieste incet cartea din mana, profita mereu de mirosul cartii pe care o citesti si de prezenta ei in bagajul sau in biblioteca ta. Placerea ta pentru lectura este sporita de prezenta fizica a cartii- fa insemne pe carte si intoarce-te la ele oricand iti doresti.

  • Atentia asupra a ceea ce citesti

Preferi audio book-urile sau cartiile electronice? De cate ori ai fost atent in totalitate la ele? In cazul audio book-urilor e clar ca le preferi doar pentru ca poti face si altceva in timp ce le asculti. Te-ai gandit vreodata ca pierzi elemente importante pe care daca le-ai citi nu ai avea cum sa le ratezi. In cazul cartiilor electronice, e normal sa le tii pe telefon si pe tableta dar cu tentatia internetului la indemana, mai esti atent la ceea ce citesti?

  • Tehnologia te poate lasa la greu

De cate ori nu ti s-a intamplat ca exact cand citeai un pasaj interesant, bateria telefonului sa te lase? De cate ori nu ti s-a intamplat ca atunci cand  ascultai o carte, aparatul sa ramana fara curent sau fara baterie? In cazul cartiilor clasice, nu vei avea niciodata aceste surprize. Poti pleca linistit la drum fara sa iti faci probleme ca tehnologia te va lasa la greu.

Nu se adaugă comentarii.