Ceainării unde putem citi

La sfârșit de septembrie, vremea deja ne duce cu gândul la sezonul ceainăriilor.

Dacă într-o zi ploioasă de toamnă vă plictisiți de stat pe fotoliu și, în sfârșit, vă hotărâți să ieșiți din casă (în ciuda vremii urâte), noi vă ajutăm să alegeți un loc la fel de primitor și confortabil ca propria sufragerie, dar unde un ceai fierbinte și o atmosferă boemă să vă facă să nu regretați că nu ați rămas acasă.

Am făcut o selecție de câteva locuri din București unde puteți să petreceți o după-amiază relaxantă la un ceai, alături de cartea preferată:

Ceainăria Infinitea
Elegantă, parcă desprinsă dintr-un roman de epocă, ceainăria de lânga parcul Romniceanu este, poate, una dintre cele mai frumoase din București. Aici, pe lângă o mare varietate de ceaiuri, puteți savura și un desert, o cafea sau o limonadă. Dacă tânjiți după atmosfera de altădată, acesta este locul potrivit: strada Dr. Grigore Romniceanu, numărul 7.

Ceai la Cotroceni
Relaxat și boem, cu peste 200 de feluri de ceai dintre care puteți alege, Ceai la Cotroceni este un loc unde, cu siguranță, veți reveni. Puteți alege să stați la masă sau pe pernuțe, iar sistemul ingenios de servire vă va oferi liniștea necesară pentru a vă bucura de o carte bună: pentru a fi serviți, va trebui să sunați dintr-un clopoțel. Ceainăria se află tot în Cotroceni, pe strada Dr. Gheorghe Marinescu, numărul 25.

Bohemia Tea House
Vis-a-vis de Consevator, la mansardă, există un loc unde ceaiul și atmosfera prietenoasă sunt la loc de cinste. Aici puteți lăsa stresul și aglomerația la o parte și vă puteți bucura de un ceai bun și de o clipă de intimitate. Iar dacă v-au plăcut ceaiurile sau accesoriile, în interior există și un mic magazin de unde le puteți lua acasă. Vă recomandăm să nu ratați ceainăria roz de pe Poiana Narciselor, 1.

Camera din față
Camera din față este un loc ideal pentru iubitorii de ceai, dar și de cafea. Aici, obiectele vechi expuse peste tot vă lasă să le descoperiți povestea, iar mirosul îmbietor nu vă va lăsa indiferenți. Locul în spatele căruia se află istoria ceaiului bunicii este situat in zona Amzei, pe strada Mendeleev, numărul 22.

Caffé D’arthé
Decorată cu simplitate, în stil romantic englezesc, Caffé D’arthé vă invită să vă savurați „ceaiul de la ora 5” într-un cadru ce ne duce cu gândul la o căsuță de păpuși. Aici puteți alege din meniu și o cafea sau un cocktail, precum și o prăjitură. Iar dacă veți aduce și cartea preferată, atmosfera va fi completă. Ceainăria se găsește pe strada Popa Nan, numărul 7.

 

Nu se adaugă comentarii.