Despre structuri si constructii, din carti de arhitectura ale TargulCartii.ro

Arhitectura reprezinta o extensie a valorilor societatii, o expresie a dorintelor ce au primit forma. Un citat al lui Frank Lloyd Wright spune ca ‘Arhitectura este viata sau cel putin este viata insasi luand forma, este inregistrarea fidela a existentei lumii de ieri, astazi si dintotdeauna’.
Istoria arhitecturii incepe cu Vitruvius, in secolul intai. In a sa carte de arhitectura ‘De architectura’, inteleptul a inglobat echilibrul intre firmitas (durabilitate), utilitas (utilitate) si venustas (frumusete), concepte definitorii pentru arta si stiinta structurilor si constructiilor asternute in carti de arhitectura, scrieri despre istoria arhitecturii si stiluri arhitectonice, urbanism, desen tehnic si reviste de arhitectura de la TargulCartii.ro.
Scopul arhitecturii suprinse in multimea de carti de arhitectura, urbanism si desen tehnic de la TargulCartii.ro este de a crea spatiu pentru oameni, este de a sintetiza cultura si identitatea alaturi de elementul de necesitate concretizat in forma fizica de adapost. Carti de arhitectura de la TargulCartii.ro sunt punct de intersectare intre nevoia de a construi si chemarea, impulsul de a comunica.
Produsele arhitecturii expuse in carti de arhitectura, lucrari de desen tehnic si in teoretizari in urbanism oferite spre vanzare de TargulCartii.ro, sunt expresii materiale ale procesului creator iar elemente ce sunt aduse in aceasta desfasurare vor fi resimtite de ocupanti ca hrana ori ca impovarare. Inspiratii si motivatii constiente ori inconstiente ale arhitectilor si dezvoltatorilor, in etapa designului si a ridicarii edificiilor, incorporate in materiale si in forme ale cladirilor, exercita o actiune continua asupra celor ce vor ocupa aceste spatii. In acest sens, creatiile arhitecturale sunt un mediu, sunt evolutia dinamica a evolutiei interioare. Prin influenta catalizatoare a formelor arhitecturale , experiente ale adancimilor, ale profunzimii launtrice sunt aduse la viata. Acest fenomen este adevarata opera de arta provenita din stiinta asternuta in carti si reviste de arhitectura ale TargulCartii.ro.
Domeniul arhitecturii este vast iar subiecte de la mici detalii precum accesorii folosite in decorarea constructiilor pana la schemele gigantice de design ce administreaza metropole ale lumii sunt analizate in carti si reviste de arhitectura ale TargulCartii.ro. Arhitectura contemporana priveste in principal structuri fizice si stiluri arhitectonice – clasice, moderne, organice – exprimate in contextul planificarii aranjamentelor camerelor si spatiilor. In contrast, cladiri concepute cu intentia explicita de a dezvolta resurse isi vor dezvalui forma finala prin experientele launtrice ale ocupantilor.
Manifestul lui Aldo Van Eyck insumeaza filosofia din carti de arhitectura de la TargulCartii.ro – ‘ceea ce spatiu si timp semnifica, locul si ocazia depasesc in valoare’, transmitand ca arhitectura nu se gaseste in patru pereti ce inconjoara individul ci mai degraba in facilitatea confortului si a bunei companii.

Nu se adaugă comentarii.