Top 20 carti de dragoste pe care trebuie sa le citesti

Mai multe obiecte langa un roman de dragoste pe un asternut floral

Vrei, nu vrei, trebuie sa recunosti ca pe lista placerilor tale nevinovate se afla si siropoasele carti de dragoste. Stai linistita, secretul tau e in siguranta! De fapt, noi insine obisnuim sa ne delectam cu astfel de lecturi. Dupa indelungi cercetari si consultari in echipa, am alcatuit pentru tine un top al celor mai frumose carti de dragoste. Te avertizam inca de pe acum ca citirea unor astfel de povesti de iubire iti va trezi latura romantica, te va face sa traiesti emotii intense, sa razi, sa plangi, sa te indragostesti iremediabil de anumite personaje si sa le urasti pe altele. Totodata, vei incepe sa visezi cu ochii deschisi la un partener ca cei desprinsi din romanele de dragoste. Pentru ca un strop de iubire nu strica niciodata, te invitam sa descoperi cele mai bune carti de dragoste si sa incepi cu topul nostru de 20 de recomandari pe care nu trebuie sa le ratezi!


Top carti de dragoste

Pe aripile vantului de Margaret Mitchell
Scarlett O’Hara are dou? mari iubiri: Ashley ?i Tara, adica un barbat care nu vrea sa fie cu ea si mosia draga de care va trebui sa se desparta. Treptat, dintr-o southern belle autentica si o rasfatata lipsita de scrupule, se transforma in vaduva si femeie de afaceri. Asa ajunge sa fie o supravietuitoare pe care Razboiul Civil si ororile sale nu reusesc sa o ingenuncheze. In peisaj exista, desigur, si un baiat rau. Rhett Butler, cartofor de profesie, aspira la inima lui Scarlett, insa aceasta il ignora, ba chiar se foloseste de el pana cand isi da seama ca, de fapt, il iubeste si ca dragostea pentru Ashley a fost doar un capriciu. Desi la inceputul romanului protagonista are o multime de admiratori, destinul crud ii rapeste oamenii dragi si o lasa cu singura iubire care a contat pentru ea dintotdeauna: Tara, mosia tatalui ei.

In ciuda faptului ca a fost scrisa de catre o autoare debutanta, seria Pe aripile vantului a fost vanduta in peste 30 de milioane de exemplare in toata lumea, a fost ecranizata si a pus pe raft opt premii Oscar! Cu siguranta poate fi lasata mostenire din generatie în genera?ie.  Probabil ca mama si bunica au citit-o deja. Tu ce mai astepti? Doar e una dintre cele mai bune carti de dragoste din toate timpurile!

Coperta cartii Pe aripile vantului de Margaret Mitchell
Pe aripile vantului, una dintre cele mai indragite carti de dragoste din toate timpurile! – Verifica pret

 


Mandrie si prejudecata de Jane Austen

La prima vedere, Elizabeth Bennet este o mironosita, insa dupa ce ajungi sa o cunosti mai bine, realizezi ca este o tanara sensibila, inteligenta, independenta, sarcastica si plina de iubire. In calea acesteia apare Fitzwilliam Darcy, genul de burlac instarit, chipes, arogant, dar totodata romantic. Ba chiar trimite scrisori si e capabil de dovezi de iubire! Cine nu s-ar indragosti de un astfel de barbat? Lucrurile nu sunt deloc simple. In timp ce toate tinerele domnisoare aspira la soti instariti care sa le ofere siguranta financiara pana la sfarsitul vietii, Lizzy vrea dragoste adevarata si nu se lasa pana nu o gaseste. Roman cu sare si piper, prejudecati si diferente de statut social. Delicios!

Coperta cartii Mandrie si prejudecata de Jane Austen
Mandire si prejudecata, un roman de dragoste care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca ta! – Verifica pret

 


Maitreyi de Mircea Eliade

Este mai mult decat evident ca dintr-un top al celor mai frumoase carti de dragoste nu puteau lipsi operele din literatura romana. Daca prima data ai citit aceasta carte pentru ca asa scria in programa scolara, incearca de data asta sa o citesti pentru tine. O vei simti altfel, la adevarata sa intensitate! Misticismul, erotismul, caracterul autobiografic si ideea de iubire interzisa te vor face sa sorbi paragraf cu paragraf povestea lui Maitreyi si Allan. Ceea ce incepe cu repulsie, se transforma in fascinatie, adoratie si, din nefericire, intr-o iubire neimplinita. E chiar frustrant cand te gandesti ca Maitreyi s-a casatorit cu un copac!

Coperta cartii Maitreyi de Mircea Eliade
Maitreyi, una dintre cele mai frumoase povesti de dragoste scrise de autori romani – Verifica pret

 


Anna Karenina de Lev Tolstoi

Uneori, de fapt, de cele mai multe ori, pasiunea ajunge sa devoreze intreaga fiinta, mai ales daca este una adulterina. Intre Anna si sotul sau, un politician influent, nu exista iubire, ci doar respect. Desi din exterior par cuplul perfect, viata lor nu este tocmai roz. Pe cat posibil, Anna incearca sa pastreze aparentele unui mariaj fericit, insa inima sa are alte planuri. Ea se indragosteste de Vronski, un tanar bogat si aratos care e pe cale sa se logodeasca. La randul ei, Kitty, iubita lui Vronski, respinge un barbat care o iubea cu adevarat, in pofida unuia care nu avea ochi doar pentru ea. Cine a spus ca iubirea este simpla?

Coperta cartii Anna Karenina de Lev Tolstoi
Anna Karenina, o provocare literara pentru orice amator de literatura clasica – Verifica pret

 

Carti de dragoste contemporane

Jurnalul lui Bridget Jones de Helen Fielding
Nu toate eroinele arata ca niste zeite sau ca fotomodelele de pe podium. Bridget are 30 si ceva de ani, este indaratnica, are probleme cu greutatea, fumeaza si de-abia reuseste sa se mentina pe linia de plutire. Ea doreste sa-si gasesca un partener, insa, dupa cum stii, in ziua de astazi este destul de greu sa gasesti un barbat bun. Bridget urmeaza chiar si sfaturile din reviste pentru a se reinventa, insa tot mai bine ii sta cand face lucrurile in stilul propriu. Ea scoate in atentia publicului femeia reala, care pana la urma este indragita pentru autenticitatea ei. Daca in majoritatea timpului o apasa singuratatea, intr-un final are de ales intre doi barbati. Oare cine va fi norocosul? Incearca sa citesti cartea fara a te raporta la film!

Coperta cartii Jurnalul lui Bridget Jones de Helen Fielding
Jurnalul lui Bridget Jones, una dintre cartile de dragoste la care vei rade cu lacrimi – Verifica pret

 


Mananca, roaga-te, iubeste de Elizabeth Gilbert

La varsta de 30 si ceva de ani, Liz divorteaza, apoi o apuca depresia si se trezeste intr-o relatie nepotrivita. Ceea ce incepe cu suferinta se dovedeste a fi cel mai bun lucru care i s-a intamplat vreodata. Ce modalitate mai buna exista pentru a vindeca o inima ranita daca nu o hoinareala prin lume? In Italia, ea isi bucura trupul cu delicii culinare si ceva kilograme in plus. Pe de alta parte, in India, ea isi bucura spiritul. Niciodata frecarea podelelor nu a fost mai eficienta ca acum! Uneori, trebuie sa strabati mii de kilometri ca sa ajungi la tine! Mananca, roaga-te, iubeste este, poate, cea mai buna modalitate prin care poti afla ca inainte sa iubesti si sa fii iubita, trebuie sa inveti cum sa te iubesti pe tine insati. Daca ai vazut filmul si te-a impresionat, stai sa citesti cartea!

Coperta cartii Mananca, roaga-te, iubeste de Elizabeth Gilbert
Protagonista romanului Mananca, roaga-te, iubeste a fost interpretata, intr-o ecranizare de succes, de catre Julia Roberts – Verifica pret

 


Invitatia la vals de Mihail Drumes

Dupa 34 de editii epuizate, Invitatia la vals inca mai prezinta interes chiar si noii generatii.
Romanul trezeste in cititor o muzica interioara care isi  schimba ritmul odata cu trairile intense ale personajelor. Tudor este destept, fermecator si invatat sa aiba tot ceea ce isi doreste. O combinatie destul de letala, nu? O remarca pe Micaela de-abia cand aceasta ii spune nu si isi propune sa ajunga la inima ei cu orice pret. Urmeaza o avalansa de scrisori, lacrimi, scantei, greseli, pasiune, iubire amaraciune si durere.

Coperta cartii Invitatia la vals de Mihail Drumes
Invitatia la vals, un roman de dragoste pentru orice generatie – Verifica pret

 


Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi de Camil Petrescu

Ela si Stefan, doi studenti saraci se indragostesc si se casatoresc. Odata cu mostenirea pe care o primeste barbatul, relatia dintre cei doi incepe  sa se schimbe. Ela devine tot mai interesata de viata mondena si de frivolitatile pe care orasul le ofera. Stefan este indiferent fata de toate aceste maruntisuri, insa gelozia incepe sa puna stapanire pe el si o suspecteze pe Ela de infidelitate. In vreme ce tanara este preocupata de iesiri in oras, Stefan este chinuit de framantari interioare si de razboiul care bate la usa. Certurile sunt tot mai dese. Oare viata isi va reveni la normal?

Coperta cartii Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi de Camil Petrescu
Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi reprezinta o poveste de dragoste imbinata cu un jurnal de razboi – Verifica pret

 

Carti de dragoste celebre

Pacientul englez de Michael Ondaatje
Pacinetul englez poate intra, cu siguranta, in categoria carti de dragoste celebre. Nu degeaba a aparut si o ecranizare exceptionala, care-i are in distributie pe Ralph Fiennes si pe Kristin Scott Thomas. Revenind la cartile noastre, trebuie sa stii inca de la inceput ca aceasta lectura o sa te rascoleasca nopti la rand. Povestea, plina de durere, dar si de farmec, imbina dragostea si razboiul in istorii de viata nebanuite. Personajele centrale vor fi urmarite cu mare interes, fila dupa fila. Hanna este o infirmiera anesteziata de ororile societatii. Caravaggio este una dintre victimele razboiului si ale vietii. Kip e un tanar indian care a renuntat la traditie si s-a inrolat in armata. Mai exista si un pacient misterios, plin de arsuri, despre care nu se stie prea multe, insa e perceput drept englez. Curand vor fi dezvaluite povesti de dragoste si aventuri nebanuite.

Coperta cartii Pacientul englez de Michael Ondaatje
Pacientul englez, una dintre cartile care trebuie sa se afle in biblioteca ta – Verifica pret

 


Taina contesei de Mary Jo Putney
Ducele Rafael este cunoscut drept un aventurier in anturajul sau. Si pe buna dreptate, caci este bogat, fermecator si inteligent. El cucereste fara mila orice femeie isi doreste. Viata il poarta la Paris, unde o reintalneste pe contesa Magda, cea mai frumoasa spioana din Europa, si totodata singura femeie pe care a iubit-o si urat-o vreodata. In interiorul acesteia inca se mai afla Margot, fata careia i s-a frant inima de catre omul pe care il iubea cel mai mult. Cei doi aristocrati ajung sa colaboreze intr-o misiune deosebit de importanta. Oare vor iesi la iveala sentimentele traita (parca) intr-o alta viata?

Coperta cartii Taina contesei de Mary Jo Putney
Taina contesei, una dintre cartile de dragoste pe care vei citi in cel mult doua zile! – Verifica pret

 

Cele mai bune carti de dragoste

Mataniile de Florence L. Barclay
Dragostea nu a avut niciodata drumul lin, nici macar la inceputul secolului trecut. Jane este o femeie simpla, etichetata de societate drept fata batrana, dar cu o personalitate placuta. Cei din jur o apreciaza, insa admiratorii nu fac coada la usa ei. Cu toate acestea, Jane are o frumusete interioara pe care Garth nu poate sa nu o remarce. A fost suficient un cantec pentru ca furtunoasa poveste de dragoste sa se declanseze. El o cere in casatorie, iar ea il respinge, desi il iubeste. Ulterior, Jane isi da seama de greseala. Oare vor fi impreuna pana la urma?

 

Coperta cartii Mataniile de Florence L. Barclay
Mataniile, una dintre cartile de dragoste care te vor tine cu sufletul la gura – Verifica pret

 


Matase frantuzeasca de Sandra Brown
Daca te asteptai ca in romanele Sandrei Brown sa gasesti doar clisee dulci tipice porumbeilor indragostiti, te inseli amarnic! Da-i o sansa acestei autoare vei descoperi pagini intregi de mister, intriga si rasturnari de situatie! Reverendul Jackson este asasinat. Cine ar putea sa-l urasca atat de mult incat sa-l impuste in cap, inima si testicule? Sa fie oare Claire, antreprenoarea de lenjerie intima? Procurorul Cassidy preia cazul. Oricat de lucida i-ar fi mintea, tot ajunge sa se indragosteasca de o mare mincinoasa. Daca nu-ti parea suficient de incurcata, povestea urmeaza sa se complice si mai mult. Sotia reverendului este insarcinata, posibil cu Josh, fiul sau. Are loc o noua crima. Ies la iveala secrete intunecate. Cine primeaza, dragostea sau datoria de procuror?

Coperta cartii Matase frantuzeasca de Sandra Brown
Matase frantuzeasca, una dintre cele mai vandute carti de dragoste din toate timpurile – Verifica pret

 

 

Iubire otravita de Josephine Hart
Ce faci cand ai totul si te-ai plictist de viata ta linistita, dar monotona? Ravnesti la viitoarea ta nora!  Doctorul Steohen Fleming, plictisit de tihna caminului, de avere, sotie si cariera pe care o are in politica, este dat peste cap in momentul in care o cunoaste pe Anna, logodnica fiului sau, o tanara misterioasa si seducatoare. Aceasta il cucereste la prima vedere, iar astfel devine inevitabil momentul cand cei doi vor ceda in fata tentatiei. Pretul acestei iubiri interzise este de zeci de ori mai mare decat satisfactia momentelor tandre petrecute impreuna.

Coperta cartii Iubire otravita de Josephine Hart
Iubire otravita, o carte pe care nu vei mai putea sa o lasi din mana. – Verifica pret

 

Carti de dragoste care nu trebuie sa-ti lipseasca din biblioteca

Dincolo de aparente de Danielle Steel
Cartea aceasta are tot ceea ce ii trebuie pentru a atrage deopotriva cititorii si cititoarele.

Peter Morgan, fost agent de bursa, intra in niste afaceri periculoase. Din omul prosper care era, ajunge un barbat fara familie, incarcerat si fara bani. Odata cu eliberarea, vrea ca viata lui sa revina la normal. Din pacate, noul lui job nu este deloc legal, asa cum isi propusese initial. Treaba lui e sa gaseasca trei oameni care sa rapeasca cel putin unul dintre copii Fernandei Barns. Fernanda, vaduva unui magnat, este, de fapt, bogata in datorii si mai are si trei copii de crescut. Cand credea ca nimic nu poate merge mai prost, fiul sau, Sam, este rapit. Detectivul Ted Lee trebuie sa-i protejeze pe cei ramasi si sa dea de cap acestei situatii.

Coperta cartii Dincolo de aparente de Danielle Steel
Dincolo de aparente, una dintre cele bune carti scrise de Danielle Steel – Verifica pret

 


Iubire oarba de Wilkie Collins

Iris Henley este o tanara aristocrata, o fata buna, sensibila, educata si dintr-o familie instaita. Ea se indragosteste de un Harry Norland, un lord rebel care se pune constant in situatii riscante. Atrasa de pericol, Iris respinge ideea unei casnicii cu varul Hugh Montjoy si se casatoreste cu cel care i-a furat inima. Desi in ochii ei acesta este fermecator, in realitate, Harry este un pierde-vara, risipitor si fara ambitia de a realiza ceva pe cont propriu. Situatia financiara a  cuplului se inrautateste de la o zi la alta, iar asta nu e cel mai rau lucru. Constiinta lui Iris sta sa explodeze dupa ce isi ajuta sotul, partas la o crima.

Coperta cartii Iubire oarba de Wilkie Collins
Iubire oarba, una dintre cele mai bune carti de dragoste – Verifica pret

 


Singuratatea unui barbat de Nora Roberts

Viata lui Genvieve Grandeaue este data peste cap de o mare tragedie. Pentru a scapa de presa, ea decide sa se indrepte spre o noua locuinta. In acest fel, poate isi gaseste inspiratia pentru a picta din nou piesaje. Cand ajunge la Windy Point, se asterne furtuna, iar ea cauta adapost la un far. Barbatul care ii deschide usa nu este batranul ciudat intalnit in filmele horror, ci Grant Campbell, un tip aratos, singuratic, dar artagos. Mai mult decat atat, el nu manifesta nici empatie si nici rabdare fata de o turista ratacita. Treptat, Gennie descopera si caracteristici dezirabile la Grant. De asemenea, si el incepe sa se simta atras de femeia care i-a calcat pragul. Plus ca ceasul biologic incepe sa ticaie, insa umbrele trecutului nu se lasa asa usor alungate!

Coperta cartii Singuratatea unui barbat de Nora Roberts
Singuratatea unui barbat, una dintre cele mai indragite carti de dragoste – Verifica pret

 

Carti de dragoste pe care le vei adora

Amurg de Stephenie Meyer
Dragostea nu tine cont de varsta. Nu conteaza daca ea este o adolescenta introvertia, iar el are 100 si ceva de ani, dar arata de 17 ani. De data aceasta, hai sa facem cunostinta cu o poveste de dragoste neobisnuita! Bella incearca sa se adapteze la un nou oras, implicit si un nou liceu. Vremea e neprietenoasa, relatia cu tatal sau e ciudata si totul e gri pana apare in viata sa Edward. Intre cei doi se stabileste o conexiune fantastica de la prima vedere. Desii provin din medii diferite, unul dintre ei este om, iar celalalt vampir, cei doi se indragostesc, iar dragostea lor va face fata tuturor obstacolelor.

Coperta cartii Amurg de Stephenie Meyer
Atentie! Seria Amurg poate provoca dependenta! – Verifica pret

 


Dragoste virtuala de Daniel Glattauer

Nu toata lumea se poate lauda ca a trait dragoste la prima vedere. Unii simt prin toti porii dragostea la primul e-mail. Emmi vrea sa-si anuleze abonamentul la revista Like, insa greseste destinatarul mesajului sau electronic. Ii raspunde Leo, amuzat de tonul sau protocolar. Din nou, de Craciun, Emmi trimite mesaje tuturor contactelor din lista. Leo ii raspunde, la fel de amuzat de tonul si scriitura acesteia. Usor, usor, acestia incep sa-si scrie frecvent. Mai mult decat atat, isi fac destainuri si chiar flirteaza. Isi dau seama ca vor sa se intalneasca. Oare e posibil sa te indragostesti de un om pe care nu l-ai vazut niciodata, mai ales daca deja ai o casnicie fericita?

Coperta cartii Dragoste virtuala de Daniel Glattauer
Dragoste virtuala, dovada clara ca dragostea se poate naste si online – Verifica pret

 


Tanara mireasa de Madeleine Wickham (Sophie Kinsella)
In prima sa vara petrecuta la Oxford, Milly vrea sa guste cat mai mult din ceea ce are de oferit viata. Ea accepta o casatorie de forma cu Allan, pentru a-l ajuta pe acesta sa ramana in tara, alaturi de iubitul sau, Rupert. Gestul e dus chiar la extrem, caci tanara isi cumpara chiar si o rochie de mireasa pe care o poarta pe treptele starii civile. Dupa zece ani, odata logodita cu Simon, Milly isi da seama ca a sosit momentul sa mentioneze ca este deja casatorita. Dar cum sa faca asta? Ce ar spune logodnicul? Ce ar pune mama? Panica o cuprinde tot mai mult si afla ca, de fapt, nu e singura care are secrete.

Coperta cartii Tanara mireasa de Madeleine Wickham (Sophie Kinsella)
Tanara mireasa, una dinte cele mai bune carti de dragoste contemporane – Verifica pret

 


Cincizeci de umbre ale lui Grey de E. L. James

Ooo, da! Iat? o carte pe care o vei imbraca intr-o coperta mata si o vei tine în dulap, sub cheie,  atunci cand vei pleca de acasa. Nimeni nu trebuie sa stie ca devorezi paragraf cu paragraf intalnirile fierbinti dintre Anastasia si domnul  Grey! Ea, o studenta la Litere, novice in arta amorului, iar el, un antreprenor de succes, cu o vasta experienta in iubire, se simt atrasi unul de celalalt inca de la prima intalnire. Dominata de emotii, pasiune si hormoni, Ana se trezeste intr-o relatie pe care n-ar fi indraznit niciodata sa si-o imagineze. Desi seducatorul barbat  a avertizat-o inca de la inceput, asta nu a facut decat sa o atraga si mai mult intr-o relatie pe muchie de cutit. Anastasia se dezlantuie. La fel si demonii interiori ai lui Grey!

Coperta cartii Cincizeci de umbre ale lui Grey de E. L. James
Seria Cincizeci de umbre ale lui Grey nu te va lasa sa pui geana pe geana! – Verifica pret


Fie ca vorbim despre carti de dragoste contemporane sau despre opere clasice, fiecare autor a scris si descris iubirea conform propriei sale viziuni. Astfel, fiecare poveste este unica. Pe tine ce alte carti de dragoste celebre te-au impresionat?